Allt har sin tid!

Ibland när olika personer frågat mej om jobbet och om det inte är jobbigt. Då har jag konsekvent svarat ”Jag håller på så länge det är roligt”. Uppdraget jag har är fortfarande roligt. Ett annat skäl har gjort sig tydligt, åldern.

Vid medlemsmötet för Socialdemokraterna i Nässjö tisdagen den 28 september meddelade jag att det inte blir någon kandidatur i valet 2022. Därtill informerade jag om att om en efterträdare till mej är beredd att gå in tidigare så ställs min plats till förfogande.

När beslut tas av den här karaktären har det föregåtts av mycket eget tänkande. För drygt två och ett halvt år sedan i ett samtal med goda vännen och kollegan i Lindesberg, Irja Gustavsson, konstaterade vi båda att valet 2022 då är inte vi med på listorna.

I somras hade jag ett gott samtal med valberedningens ordförande i partiet. Vi tittade på när och hur detta skulle gå till. Efter kyrkovalet då informerar jag partikamraterna. På måndagskvällen F(S)-gruppen, tisdagen samarbetskollegorna och ledningen på Stadshuset, media och på tisdagskvällen medlemmarna i partiet som är de som gett mej förtroendet. Så blev det också.

Nu vill många att jag ska berätta om vad jag minns mest för tiden som heltidsarbetande för Socialdemokraterna. En stor fråga som inte kan summeras än. Skulle den processen starta nu skulle vi tappa fart i andra politiska frågor. Vid rätt tillfälle när jag verkligen lämnat så återkommer jag till det. Just nu vet jag att de olika uppdragen gett så otroligt mycket och jag är tacksam.

Mitt medlemskap i partiet kommer vara kvar. I fortsättningen så blir mitt engagemang i föreningsarbetet och i valrörelser. Det ser jag fram emot.

Anci

facebook Twitter Email