Ett år som inte har varit som något annat.

Detta år har varit allt annat än ett vanligt år då vi alla påverkats av pandemin. Du har själv kanske varit sjuk, eller ännu värre mist en mor, en far, syskon eller någon annan när och kär. Vi tänker på de som sliter dagligen inom vården och omsorgen. Det är även många företag och dess anställda på arbetsmarknaden som har en svår situation då orderingången kanske är dålig på grund av att många bromsar sina inköp av kapitalvaror, mm. De ungdomar som ska ut på arbetsmarknaden i denna situation för en tuff start in i vuxenlivet. Detta skapar en oro hos oss alla för vi har alla någon som har drabbats. Det är viktigt, oavsett hur vi drabbats att vi ser framåt mot ljusare tider, för det kommer så småningom.

Socialdemokraterna i Nässjös planer med aktiviteter har även de slagits omkull till stor del, men vi har ändå kunnat aktivera oss något. Vi har promenerat och prata politik med våra kommuninvånare, vi har ringt runt till våra äldre medlemmar för att samtala och kanske bara fråga hur det är. Vi har fått lära oss att använda digitala verktyg för att kommunicera med varandra, vilket har varit en utmaning, men vi lär oss. Kampen för ett mer rättvist samhälle tar inte paus på grund av en pandemi.

Socialdemokraterna i Nässjö ser att det finns de som är utsatta på ett sätt som ingen ska behöva bli, därför har vi skänkt en gåva till Nässjös tjej/kvinnojour för att uppmärksamma deras viktiga arbete som de bedriver med oförtrutenhet. 

Det politiska livet i kommunen har fortgått nästan helt oförtrutet, men med vissa restriktioner. I den situation som vi är i är det viktigt att de demokratiska institutionerna fungerar så vanligt som möjligt, annars finns det mörka krafter som kommer hävda om vi ställer in för mycket av det demokratiska arbetet att det är överflödigt. Det är nog viktigt att inte lägga sig platt inför de utmaningar vi har stått inför. Även här har de digitala verktygen kommit att användas flitigt. Vi ställer inte in, vi ställer om är ju mottot.

Nästa år hoppas vi blir ett år då vi kan göra det vi vill och brukar göra. Vi vill kunna träffa våra nära och kära, och att kunna göra det vi vill tillsammans med våra vänner och familjer. Det ända vi vill att det mesta återgår till en mer normal vardag för oss alla. En stor förhoppning ställs ju till ett nytt vaccin för att stoppa den världsomspännande smittspridningen.

Nu när vi närmar oss slutet på året och julen står för dörren då vi kommer fira jul och nyår på ett annorlunda sätt än vad vi kanske är vana vid. Vi hoppas att alla får ett så bra julfirande som bara är möjligt. 

Med hopp om ett bra 2021.

Med dessa ord vill vi önska alla medlemmar och sympatisörer

God Jul och Ett Gott Nytt År!

Per Svenberg 

Ordförande

Per Svenberg

facebook Twitter Email