Ombudsval till partikongressen 2021

Passa på att rösta på dina kandidater till partikongressen. Du har fått valsedlar hemskickat. Gör ditt val innan 25 juni. Mellan den 3 och 25 juni pågår ombudsvalet till Socialdemokraternas partikongress. Under den tiden ska medlemmarna i partidistriktet besluta vilka tolv medlemmar som får representera Jönköpings län på kongressen i Göteborg den 3 till 7 november.

Den 3 till 7 november genomför Socialdemokraterna sin 41:e ordinarie partikongress. Kongressen planeras genomföras på Svenska mässan i Göteborg och temat för kongressen är Vi bygger landet

Socialdemokraterna i Jönköpings län har 12 stycken ombud och vilka dessa blir bestäms i ett ombudsval som genomförs mellan 3 och 25 juni.

Tre valkretsar

Ombuden väljs från tre valkretsar. Valkrets Vätterbygden består av arbetarekommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö och från den valkretsen väljs fem ombud. Valkrets Höglandet består av arbetarekommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda och från den valkretsen väljs fyra ombud. Valkrets GGVV består av arbetarekommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo och från den valkrets väljs tre ombud.

Läs mer om kandidaterna

I filerna nedan kan du läsa mer om kandidaterna från din valkrets.

Kandidater Valkrets GGVV

Kandidater Valkrets Höglandet

Kandidater Valkrets Vätterbygden

Ombudsvalet kommer att genomföras genom brevröstning. Som medlem kommer du att få information från din arbetarekommun om hur du röstar i ombudsvalet. Glöm inte bort att posta ditt kuvert i god tid innan den 25 juni.

facebook Twitter Email