Rösta på dina kandidater


Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Till kongressen ska Socialdemokraterna i Jönköpings län välja 13 stycken ombud från tre valkretsar.

Socialdemokraterna håller i mars sin 40:e ordinarie partikongress på Conventum i Örebro. Temat för kongressen är Framtidsinriktad utbildningspolitik och Partiet som organisation.

Det är medlemmarna i partiet som utser ombuden genom att rösta på de kandidater som man önskar ska representera partidistriktet på kongressen.

Totalt har Socialdemokraterna i Jönköpings län 13 ombud. Dessa ska väljas från tre valkretsar. Det är arbetarekommunen som bestämmer när ombudsvalet börjar, men det får pågå mellan 19 oktober och 21 december 2018. Resultatet i valet kommer att presenteras i januari 2019. Medlemmar  kommer att få valsedlar och instruktioner för hur valet går till av sin arbetarekommun.

Valkrets 1

Valkrets 1 består av kommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö. Från dessa väljs fem ombud. Här kan du läsa mer om kandidaterna i den valkretsen.

Valkrets 2

Valkrets 2 består av kommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda. Från dessa väljs fyra ombud. Här kan du läsa mer om kandidaterna i den här valkretsen.

Valkrets 3

Valkrets 3 består av kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo. Från dessa väljs fyra ombud. Här kan du läsa mer om kandidaterna i den här valkretsen.

facebook Twitter Email