Väntetiderna inom vården ska kortas

Oavsett var i landet man bor ska man kunna få vård i tid. Regeringen levererar nu på ett av våra vallöften och vidtar ytterligare åtgärder för kortade väntetider och ökad tillgänglighet inom hälso- och sjukvården.

Idag meddelade socialminister Lena Hallengren att en nationell delegation tillsätts som ska verka för kortare väntetider och för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården. Det gäller både till besök och behandling.

– Svensk hälso- och sjukvård håller hög medicinsk kvalitet, men väntetiderna behöver kortas. Nu tillsätts för första gången en nationell delegation för kortare väntetider som ska stödja regionerna i deras arbete med en mer tillgänglig hälso- och sjukvård, säger socialminister Lena Hallengren.

Delegationen utgår från ett vallöfte från Socialdemokraterna i valet 2018 om att korta väntetiderna. Det är också en av januariavtalets punkter. Delegationens uppdrag är en central del i regeringens arbete för att ge bättre förutsättningar för en bra vård som ges i tid, i hela landet.

facebook Twitter Email