Vi har en ny partiordförande

Igår valdes Magdalena Andersson till partiledare. Många som var där i salen fällde en och annan tår över hur stort det var, kanske gjorde du det med - även om du inte var på plats. För det var något historiskt vi var med om, oavsett var vi befann oss. Hoppas du har hunnit vara med på några av seminarierna, om inte annat kommer det fler idag. Längst ner hittar du dagens schema över alla seminarier.
Framåt tillsammans!  
Innehåll: 
– Vi har en ny partiordförande
– Klipp från igårTre snabba punkter
– En ögonblicksbild
– Det här händer idag
– Bara för medlemmar
– Dagens seminarier 

Tre snabba punkter från igår
1. Magdalena Anderssons tacktal  
I sitt tacktal lyfte Andersson den ideologiska viljan att kämpa för ett mer jämlikt och solidariskt samhälle, samt pekade ut tre huvudprioriteringar som ska vara styrande för politiken de kommande åren. Vill du se hennes tacktal kan du klicka här.  

2. Välfärdsfrågorna i centrum 
Stopp för aggresiv reklam från vårdföretag, förlossningsvården ska byggas ut, pensionernas ska höjas och 1177 ska drivas i offentlig regi. Detta var några av besluten som togs igår när välfärdsfrågorna stod i fokus. Läs mer här om vilka beslut som togs 

3. Dahlgren delger – skillnaden nu och då! Hans har varit med vid många partiledarbyten. Stefan Löfven delar erfarenheten att själv mitt under mandatperiod vid regeringsmakten avgå som partiordförande med Ingvar Carlsson och Tage Erlander. Hans var med bid båda dessa tillfällen och vi reflekterar på skillnader över tid och vad vi kan spå om denna process. Titta på klippet här. 

En ögonblicksbild 

Vad som händer idag:
08.00 startar livesändning från vår studio – sammanfattning från igår  
08.30 Börjar förhandlingar av området “Vi bygger ett land som håller ihop – som bland annat behandlar jämställdhetsfrågor, frihet från missbruk och barnpolitik.” 
10.00 Tal från nyvald partiordförande 
11.45 Tal av tyska blivande förbundskanslern socialdemokraten Olaf Scholz
12.00 Live från vår studio
17.00 Börjar förhandlingar av området “Vi bygger landet starkt och hållbart – som bland annat behandlar ordning och reda i ekonomin, skatter och finansmarknadsfrågor .”
18.00 Live från vår studio  
20.00 Kongressforum live för medlemmar på rosen för alla Hela programmet och vår sändningar hittar du här: socialdemokraterna.se/kongress 

Följ partikongressen och delegationen från Jönköpings län via kongressbloggen!
Kongress 2021 är igång! På kongressbloggen kommer kongressledamöterna att uppdatera er med tankar, reflektioner och allmänna synpunkter om det som sker i Göteborg under kongressdagarna.
Kongressbloggen
Följ den här länken för att komma till kongressbloggen!

Bara för medlemmar Det finns en yta på medlemsintranätet Rosen för alla – där bara medlemmar kan diskutera politik och varje kväll delta på ett digitalt videomöte “kongressforum Live”Logga in på Rosenforalla.se för att delta

Dagens seminarier
08.00 – 08.20 God morgon med Olle. (Arrangör: Socialdemokraterna i Västmanland.)
08.30 – 09.15 Ett samtal om den samtida bostadspolitiken. (Arrangör: Hyresgästföreningen.) 
09.15 – 10.00 Vård i tid och vård efter behov – ett samtal om ideologiska motsättningar i sjukvården. (Arrangör: Socialdemokraterna i Region Stockholm.)
13.30 – 14.15 Folkbildning för omställning och jämlikhet. (Arrangör: ABF.)

Hela seminarieprogrammet med information och länkar hittar du här.    
facebook Twitter Email