Magdalena Anderssons tal i Almedalen 2024

Anderssons tal i Almedalen

Ny riktning för Sverige. I Visbys kvällssol talade Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson i Almedalen. Inför en stor publik och varma applåder underströk Andersson i sitt tal att det krävs en ny riktning för Sverige.

I Visbys kvällssol talade Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson i Almedalen. Inför en stor publik och varma applåder underströk Andersson i sitt tal att det krävs en ny riktning för Sverige.

Talet finns att se i efterhand nedan.

Det var en stor skara åhörare som samlats i Almedalen i Visby för att lyssna på Socialdemokraternas partiledare Magdalena Anderssons tal kvällen den 26 juni 2024.

Andersson talade om att det behövs en ny riktning för Sverige och att den politiska uppgiften inför 2030-talet därför är att säkerställa att samhället kliver fram.

– Att vi tillsammans tar tillbaka kontrollen över samhällsutvecklingen. Och att vi område för område, sektor för sektor, gör upp med de marknadsmisslyckanden som präglar vårt land, sa Magdalena Andersson.

I sitt tal underströk Andersson särskilt vikten av det samhälle dagens unga växer upp i. Hon talade bland annat om marknadsmisslyckanden i skolan, den utbredda kriminaliteten, segregationen och klimatfrågan.

Talet finns att läsa här.

facebook Twitter Email