Gymnasie- och kunskapsministern besökte Nässjö

Gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström har tillbringat fredagen i Nässjö. Hon började dagen på Radio Jönköping redan vid strax före halv åtta. När reportern frågade varför hon skulle till Nässjö så var hennes svar enkelt och tydligt. Dom är bra på det där med utbildning för våra nya invånare där.

Tack Anna för de värmande orden. Att vi lyckas i Nässjö stavas samarbete. Tack vare ett gott samarbete mellan näringsliv, arbetsförmedling, och Nässjö kommun så sätter vi Nässjö på kartan. Det är kul.

Anna Ekström besöker Jysk:s centrallager.

Första besöket i Nässjö var Jysk Centrallager där vi träffade både företagsledning och medarbetare som tidigare varit elever vid Industri-SFI. Sen vidare till ett kompetenssamtal för järnvägsnäringen där vi fick ett gott samtal om behovet av att utbilda sig genom hela arbetslivet för att på det sättet klara en del av- kompetensförsörjningen. Ett besök på vår ”Rallarskola” Brinellgymnasiets tågutbildningar stod sen på agendan. Där fick Anna pröva att göra el laborationer tillsammans med eleverna. Vi fick visa vår fina anläggning som näringsliv och kommun gemensamt satsat i för att få till. Till Annas lycka så fick hon pröva vår-

Anna Ekström besöker Järnvässkolan

loksimulator och köra på Jönköpingsbanan, det klarade hon galant!

Tack Anna för ditt besök!
Anci Magnusson och Per Svenberg

facebook Twitter Email